FORSIDE   |   LANDE   |   INSPIRATION   |   BILLEDER   |   OM OS  |   KONTAKT  


Dyrene på den østafrikanske savanne -leoparden

29. april 2008 | Tanzania | Af Sandra Leidersdorff

Navnet leopard stammer fra det gamle Grækenland, hvor de troede, at dyret var en blanding af en løve (leo på græsk) og en panther (pardos på græsk). Med sin plettede pels og muskuløse krop er leoparden en af savannens bedste enlige jagere, der på grund af sin camuflage ofte kan komme ind på sit bytte i en afstand på fem meter, før end den bliver opdaget.
 
Når leoparden har nedlagt sit bytte, tager den det ofte med op i et træ, for at gemme det for løver og hyæner. Heroppe kan den så indtage sit bytte i fred. Leoparden spiser anteloper, så som impalaer til små dyr så som bavianer, harer eller fugle.
Leoparden vejer omkring 60-80kg., men hunnen er synligt mindre end hannen. Leoparden bliver selvstændig, når den er to år og lever herefter alene. Det er en af de mest territoriale katte og et møde mellem to leoparder af samme køn resulterer for det mest i slagsmål.
Leoparden er et af de dyr mange håber på at se, når de er på safari, men det er langt fra alle, det lykkedes for.
 
 
Navn: Leopard, Leopard (engelsk), Panthera pardus (latin).



Vælg land: