FORSIDE   |   LANDE   |   INSPIRATION   |   BILLEDER   |   OM OS  |   KONTAKT  


Dyrene på den østafrikanske savanne -elefanten

28. april 2008 | Tanzania | Af Sandra Leidersdorff

Elefanter er intelligente, meget sociale og leger meget -derfor er de nok et af de mest underholdende dyr at iagttage. De er måske samtidig et af de mest frygtindgydende dyr på grund af deres størrelse og uforudsigelige temperament. Elefanten er faktisk det største dyr, der lever på land og vejer omkring 6000 kg.
 
Elefanten er et meget særpræget pattedyr på grund af deres snabel. De bruger den til mange forskellige ting - til at nå op i træer efter blade, til at ruske i træer for at få frugt til at falde ned, til at rive maden i stykker inden den kan komme i munden eller til at suge vand up i enten for at drikke eller sprøjte det ud over sig. Snablen består af flere tusinde muskler, der gør den utroligt stærk, men samtdig også så følsom, at den kan rive et enkelt græsstrå op ad gangen. Når to elefantfamilier møder hinanden, hilser de ved at slynge snablen om hinanden.
Elefanterne lever i tætknyttede matriarkalske grupper, hvor det er den ældste hun, der bestemmer over sine søstre, døtre og børnebørn. Hanelefanterne forlader gruppen, når de er omkring 12 år for at leve resten af livet sammen med andre "udstødte" hanner.
 
Det er forholdsvis let at se elefanter, når man er på safari, men man skal have stor respekt for dem, da de er så store og stærke, at de sagtens kan flå en jeep op og gøre skade -endda dræbe- passagerene i den.
 
Navn: Elefant, Elephant (engelsk) Loxodonta africana (latin for den afrikanske elefant).
 
Flere billeder af elefanter
 



Vælg land: