FORSIDE   |   LANDE   |   INSPIRATION   |   BILLEDER   |   OM OS  |   KONTAKT  


Dyrene på den østafrikanske savanne -zebraen

8. maj 2008 | Tanzania | Af Sandra Leidersdorff

Zebraen er hvid- og sortstribet med en hestelignende krop og har en kort strittende, sort manke. Hver enkelt zebra har sit eget individuelle mønster, som kan sammenlignes med menneskers fingeraftryk. Der er flere teorier om, hvad stribernes formål er. Nogle mener, at de tjener som camouflage i græsset. Andre mener derimod, at de har til formål at forvirre fjender.
 
Den mest almindelige zebra er slette-zebraen (også kendt som Burchell's zebra). De to andre racer er Grevy's zebra (kan ses i det nordlige Kenya) og bjerg-zebraen (kan ses i det sydlige Afrika). Den almindelige zebra er omkring 140 cm. høj over skuldrene og vejer mellem 250-300 kg. Racen er udbredt hele vejen fra det sydlige Etiopien ned til Sydafrika. Den kan derfor ses i stort set alle nationalparker i Østafrika, hvor de lever i store flokke sammen med forskellige anteloper. I Serengeti i Tanzania kan man se vandrende flokke på ti tusinder zebraer under "The migration".
Zebraen er et vigtigt bytte for løver og hyæner og også til tider for leoparder og geparder. Men hvis en zebra slipper væk med livet i behold men med skader, stiller resten af flokken sig rundt om den for at beskytte den i håb om, at den får fred til at komme sig. Zebraerne er i det hele taget meget sociale. Når et føl bliver født, knyttes det meget til sin moder og han-følene kynttes også meget til sin fader.
 
Navn: Zebra, zebra (engelsk), Equus burchellii (latin).
 
Flere billeder af zebraen
 



Vælg land: