FORSIDE   |   LANDE   |   INSPIRATION   |   BILLEDER   |   OM OS  |   KONTAKT  


Dyrene på den østafrikanske savanne -giraffen

5. maj 2008 | Tanzania | Af Sandra Leidersdorff

Giraffen er verdens højeste pattedyr og tungeste drøvtygger. Samtidig er den utroligt let at få øje på med sin lange hals og gyldne plettede pels. Giraffen kan blive op til 5,8 meter høj og veje omkring 2000 kg. Hannen er tydeligt større end hunnen, men ellers ligner de to køn hinanden.
 
Der findes 12 forskellige giraf-racer, der adskiller sig pga. mønstret i pelsen. Tre af dem lever i Østafrika. Giraffen lever på savannen, især på steder med mange træer. Den spiser blade på træerne i en højde fra 2-6 meter og bruger sin tunge, der er 40-50 cm. lang, til at få fat i dem. Til tider spiser giraffen også græs. I gennemsnit bruger giraffen 16-20 timer om dagen på at spise.
Giraffer er meget sociale og lever i store grupper, hvor der ikke er én giraf, der bestemmer og der er ofte udskiftning i gruppen. En giraf's hjerte, der kan veje op til 10 kg., skal skabe et dobbelt så højt blodtryk i forhold til andre pattedyr, for at få blodet hele vejen op igennem halsen op til hjernen. Giraffen kan løbe op til 50 km/t, hvilket ser ret komisk ud pga. dens lange ben. Det ser også sjovt ud, når den skal drikke vand, da den bliver nødt til at sprede sine forben for at kunne nå ned til jorden.
 
Navn: Giraf, Giraffe (engelsk), Giraffa camelopardalis (latin).
 
Flere billeder af giraffen
 



Vælg land: