FORSIDE   |   LANDE   |   INSPIRATION   |   BILLEDER   |   OM OS  |   KONTAKT  


Dyrene på den østafrikanske savanne -bøflen

30. april 2008 | Tanzania | Af Sandra Leidersdorff

Bøflen er Afrikas største okse og vejer op til 800 kg. Den er kendt for sit uforudsigelige og til tider agressive temperament. Heldigvis går det sjældent ud over mennesker, da de enlige hidsige hanner stort set kun går efter sårede eller efterladte dyr.
 
Størrelsen på en voksen bøffel gør, at den ikke har ret mange naturlige fjender. Det sker dog til tider, at den bliver bytte for løver.
Bøfler kan leve de fleste steder. De er dog afhængige af at have et vandhul i nærheden. Det bruger de til at drikke fra og bade i, men det er også vigtigt for dem at kunne rulle sig i mudderet. Efter at de har rullet sig i mudder og det er helt tørret ind, gnubber de sig op af træer for at få tæger og andet væk fra deres hud.
Bøfler lever i store flokke på omkring 30-50. Hanner og hunner lever sammen, men når hannen når en vis alder, forlader den flokken for at leve alene sammen med andre gamle hanner.
Bøflen er forholdsvis let at se, når man er på safari -især fordi de lever så mange sammen.
 
Navn: Bøffel, Buffalo (engelsk), Syncerus caffer (latin).
 
Flere billeder af bøflen
 



Vælg land: